Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-07
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Konditors (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Mācību laikā audzēkņi saņem stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Konditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības. Konditori cep un dekorē dažādus saldos un sāļos konditorejas izstrādājumus, piemēram, smalkmaizītes, kūkas, kēksus, ruletes, kliņģerus, pīrādziņus, picas un cepumus. Viņi gatavo arī saldumus, piemēram, konfektes vai augļus šokolādē, arī dažādus desertus. Skolā audzēkņi apgūst teorētiskās zinības, pirmās praktiskās iemaņas pilnveido skolas konditorejas izstrādājumu gatavošanas laboratorijā, bet, beidzot skolu, strādā konditorejas cehos un ēdināšanas uzņēmumos. Mazākās konditorejās un maizes ceptuvēs konditors izstrādājumu formu veido ar rokām. Izcepto izstrādājumu konditors papildina, uzklājot glazūru; ar speciāliem konditorejas piederumiem iepilda saldā vai sāļā pildījuma masu, smērē krēmu starp kūku vai toršu kārtām. Lai izgreznotu vai izdekorētu mīklas izstrādājumus, tortes un kūkas, konditors izmanto krēma vai marcipāna veidojumus, kā arī riekstus un augļus. Dažkārt konditors pēc īpaša pasūtījuma gatavo vairākstāvu un vairāku kilogramu smagas tortes. Pēc pasūtītāja vēlmes viņš var izveidot tortei dažādus rotājumus – logotipu vai uzrakstus, figūriņas vai ornamentus. Visām tortes sastāvdaļām un rotājumiem gan jābūt ēdamiem. Nereti šos pasūtījumus konditors pats arī pieņem, ar pasūtītāju pārrunājot izstrādājuma dizainu, vēlamās garšas un sastāva īpašības. Pēc konditora specialitātes iegūšanas jaunieši var strādāt par konditoriem vai turpināt studijas augstskolās. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | 15 gadi, pamatizglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpils, LV-5404
Tel:65436893; 27741511
E-pasts:pasts@dttt.lv www.dttt.lv