Rēzeknes tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības

Ēdināšanas pakalpojumi
Norises vieta(s) vai fakultāte(s):
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-09
Programmas veidsProfesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33)
Profesionālā kvalifikācijaKonditors (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības
Izglītības dokuments Diploms par profesionālo vidējo izglītību;
Licence / akreditācijaVairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit
Programmas kods33811021
 
Ilgums4 gadi
Izglītības ieguves formaKlātiene
Mācību valodalatviešu (LV)
Mācību/studiju maksaValsts budžets
GrantsMācību laikā audzēkņi saņem stipendiju
 
Programmas aprakstsKonditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.

Konditors uzņēmumā:

ražo maizi, kūkas, cepumus un citus miltu izstrādājumus;
roku darbā temperē šokolādi un ražo citus saldumus;
cep un dekorē, piemēram, ar glazūru, želejas rotājumiem, dažādus saldos un sāļos konditorejas izstrādājumus;
noformējot konditorejas izstrādājumus, izmanto plaucēto mīklu un olbaltummasu, veido plastiskās masas un šokolādes rotājumus; izmanto sausos apdares materiālus – drumslas, riekstus, pūdercukuru;
gatavo rauga un bezrauga mīklas izstrādājumus;
nosaka organoleptiski (red.- pārtikas produktu sajušana ar garšu, smaržu, redzi) pārtikas izejvielu un pusfabrikātu kvalitāti;
sagatavo, nomēra un nosver izejvielas;
iepazīstas ar gatavojamo izstrādājumu sarakstu un aprēķina nepieciešamo mīklas, krēma un pildījuma daudzumu;
dažreiz sastāda receptūras (tehnoloģiskās kartes);
dažreiz veic ražošanas dokumentācijas uzskaiti, izstrādājumu kalkulāciju;
dažreiz noformē izejvielu pieņemšanas un gatavās produkcijas realizācijas dokumentus;
veic izstrādājumu virsmas apstrādi pirms un pēc cepšanas ar dezinfekcijas līdzekļiem;
ievēro iekārtu elektrodrošības, sanitāros un higiēnas noteikumus.

Darba aprīkojums:

lieto dažādas krāsnis, plīti, ledusskapi, saldētavu, sulu spiedes, putotājus, maisītājus, smalcinātājus, un ļoti daudzveidīgu sīko kulinārijas inventāru; valkā speciālu darba apģērbu, ērtus, slēgtus apavus ar zemu papēdi un neslīdošu zoli, galvassegu.
Darba apstākļi:

darbs pamatā norit, stāvot kājās; strādā astoņu stundu darba dienu, var būt darbs maiņās, arī naktīs un brīvdienās; telpās, kur cep konditorejas izstrādājumus, ir karsts, savukārt telpā, kur gatavo izstrādājumus ar krēmu (kūkas, tortes), ir vēss; darba telpas ir piesātinātas ar dažādu garšvielu un gatavo konditorejas izstrādājumu smaržām; darba laikā ir jāpārvieto smagumi; bieži jāstrādā statiskā pozā (piemēram, dekorējot tortes un cepumus); ātrs darba temps; var būt vienveidīgs darbs; jāievēro sanitārās normas.
Darba iespējas:

var strādāt maiznīcās, lielveikalos, ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, vai arī kā pašnodarbinātā persona, slēdzot līgumus ar kādu no minētajiem uzņēmumiem vai pildot individuālus pasūtījumus.
Programmas mājaslaparezeknestehnikums.lv/learning_programs/edinasanas-pakalpojumi
Iepriekšējā izglītība, prasības15 gadi, pamatizglītība
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Varoņu iela 11A, Rēzekne, LV-4604
Tel:64633664
E-pasts:pasts@rezeknestehnikums.lv  rezeknestehnikums.lv