Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc pamatizglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-08
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc pamatizglītības - 4. LKI (programma ar kodu 33) | |
Profesionālā kvalifikācija | Pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 33811021 | |
  | ||
Ilgums | 4 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Audzēkņi saņem stipendiju | |
  | ||
Programmas apraksts | Pavārs novērtē pārtikas produktu kvalitāti, veic to pirmapstrādi, gatavo un noformē ēdienus, atbild par sava darba kvalitāti vadības un kontroles nodrošināšanā; strādā ar ēdināšanas komersanta aprīkojumu ievērojot higiēnas un darba aizsardzības noteikumus un uzņemas atbildību par savu darba kvalitāti. Mācību moduļi: vispārējās vidējās izglītības mācību priekšmeti un profesionālās izglītības moduļi: Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi, Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi, Ražošanas darba organizācija, Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde, Produktu un gatavo izstrādājumu uzglabāšana, Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide, Profesionālā saziņa svešvalodās, Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas un tehnoloģija, Ēdienkartes izveide, Klasiskās kulinārijas pamati, Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve, Bāra uzkodu gatavošana, Pavāra prakse. Pavārs praktizējas un strādā ēdināšanas uzņēmumos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, viesu namos, kempingos, ēdnīcās, restorānos, kafejnīcās, bistro, bāros, skolu un slimnīcu virtuvēs, uz kruīza kuģiem, kalkulē un izstrādā ēdienkartes un viesību maltītes, nosaka ēdienu uzturvērtību un alergēnus, prot noformēt un gatavot banketus, gatavo daudzveidīgus nacionālos un citu tautu ēdienus, izzina jaunu produktu garšu īpašības un gatavošanas tehnoloģiju un izstrādā jaunu ēdienu receptūru, dizainē un modelē ēdiena noformējumu, var veidot savu uzņēmumu. Ir iespēja iegūt otru izglītības dokumentu - Latvijas Amatniecības kameras Zeļļa diplomu atpazīstama individuālā uzņēmuma veidošanai. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | Pamatizglītība, 15 gadi. Programma ir piemērota arī cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem. | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Liepājas iela 31, Kuldīga, Kuldīgas nov., LV-3301
Tel:63324082
E-pasts:info@kuldigastehnikums.lv www.kuldigastehnikums.lv