# Termini

Palīgs NIID.LV meklēšanā, meklēšanas komandu formāti

NIID.LV datubāzē meklēšanu var veikt līdzīgā veidā, kādā darbojas populārākie Interneta portāli. Atslēgas vārda laukā sākumlapā jāievada tikai daži Jums zināmi atslēgas vārdi, lai saņemtu pieprasījumam atbilstošāko rezultātu sarakstu. Piem "Fizika Daugavpilī". Meklēšanas rezultātus varat precizēt un sašaurināt, no kreisās puses izvēlnes izvēloties jūs interesējošo programmu grupu  - piem. "Augstākā izglītība - augstākā līmeņa studijas"

Studiju veids

Augstākajā izglītībā studiju programmas var iedalīt pēc to veida – pilna vai nepilna laika studijas.

Programmu dalījums pēc veida attiecas TIKAI uz augstākās izglītības programmām. Studiju iedalījumu veidos nosaka Augstskolu likuma 1. pants.  

Pilna laika studijas ir studiju veids, kuram atbilst 60 kredītpunkti* akadēmiskajā gadā.

Nepilna laika studijas ir studiju veids, kuram atbilst mazāk nekā 60 kredītpunkti akadēmiskajā gadā.

Par NIID.LV

(NIID.LV) ir interneta vietne, kurā atrodama informācija par Latvijas izglītības iestāžu piedāvātajām izglītības iespējām.

Datubāzē iekļauta informācija par profesionālās izglītības programmām pamata un  vidējā izglītības pakāpē, par Latvijas augstskolu un koledžu piedāvātajām studiju iespējām, profesionālās ievirzes programmām un vispārējās izglītības programmām. Datubāzē atrodams arī augstskolu un koledžu pieaugušo izglītības piedāvājums.

Subscribe to RSS - # Termini